Friday, December 3, 2010

Due org sahabat & beruang!!grrrr...bce meyh!!

huhu...arynie na cter cket, cket jewp laa..ahhahaa..de moral nyer cter nieyh taw.
haa..kmOo2 bace la yewp!
jgn bkawan dgn org yg pngecut n penting an dri sndri jewp!!!
ta ra bagus maaa...huhuhuu..
haaa..meyh...bce la cter nieyh yaws!!!!
Pada suatu hari.Dua orang sahabat berjalan mengembara bersama-sama melalui sebuah hutan yang lebat. Saat itu tiba-tiba seekor beruang yang sangat besar keluar dari semak-semak di dekat mereka.
Salah satu pengembara, hanya memikirkan keselamatannya dan tidak menghiraukan temannya, memanjat ke sebuah pohon yang berada dekat dengannya.
Pengembara yang lain, merasa tidak dapat melawan beruang yang sangat besar itu sendirian, melemparkan dirinya ke tanah dan berbaring diam-diam, seolah-olah dia telah meninggal. Dia sering mendengar bahwa beruang tidak akan menyentuh hewan atau orang yang telah meninggal.
Temannya yang berada di pohon tidak berbuat apa-apa untuk menolong temannya yang berbaring. Entah hal ini benar atau tidak, beruang itu sejenak mengendus-endus di dekat kepalanya, dan kelihatannya puas bahwa korbannya telah meninggal, beruang tersebutpun berjalan pergi.
Pengembara yang berada di atas pohon kemudian turun dari persembunyiannya.
"Kelihatannya seolah-olah beruang itu membisikkan sesuatu di telingamu," katanya. "Apa yang di katakan oleh beruang itu"
"Beruang itu berkata," kata pengembara yang berbaring tadi, "Tidak bijaksana berjalan bersama-sama dan berteman dengan seseorang yang membiarkan dan tidak menghiraukan temannya yang berada dalam bahaya."
~sesuatu kemalangan boleyh menguji ksetian seseorang dlm persahabatan.
sesungguh nye mmg susa na cri sahabat yg btul2 setie eak!!huhu

ABIS SUDA LAAA..!!


huh!saie tulis ape2 jep yg saie suke laa..!!

0 comments:

...Lalalalaa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MEYH!!U FOLLOW ME,I FOLLOW U..

TOP ! !